Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Okulumuz hakkında  merak edilenler hakkında kısa bir bilgilendirme yazısı hazırladık. 

29.02.2024 258

 

 

1- Okulunuzun eğitim misyonu nedir?

İhtiyaç duyulan üstün nitelikli ilim insanı yetiştirmeye kaynaklık etmek, ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanda yükseköğretime hazırlamak, bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirerek toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmaktır.


2- İmam Hatip lisesinden mezun olan herkes üniversitede ilahiyat okumak zorunda mı veya bu okullardan mezun olan herkes imam, müezzin mi olacak?

Herkes ilahiyat okumak zorunda değil. Üniversite sınavında yeterli puanı aldığınız sürece istediğiniz üniversitenin istediğiniz bölümünde okuyabilirsiniz. YÖK Atlas sayfasını incelediğinizde en iyi bölümlerde imam hatip mezunu öğrencilerimizin de olduğunu göreceksiniz. İmam Hatip liselerinden mezun olan öğrencilerimiz ancak kendileri isterse imam ya da müezzin olabilirler. Bunun için herhangi bir mecburiyet bulunmamaktadır.

 

3- Okulunuzun burs imkanları nelerdir? Ben hafızım. Bunun benim için bir artısı var mı?

 

2023-2024 yılında okulumuza kayıt olan öğrencilerimizin aldıkları burslar:

 

Baktır Bursu 1: Kayıtlı her bir öğrenciye 500 Tl

Baktır Bursu 2: Hafızlık belgesi olan öğrencilerimize 750 Tl

Baktır Bursu 3: 0,1-0,99 dilimle gelen öğrencilere 1000 Tl

 

İlahiyat Vakfı Bursu: 0,1-0,99 dilim arası 1000 Tl

İlahiyat Vakfı Bursu: 1-1,99 dilim arası 750 Tl

İlahiyat Vakfı Bursu: 2-2,99 dilim arası 700 Tl

İlahiyat Vakfı Bursu: 3-3,99 dilim arası 600 Tl

İlahiyat Vakfı Bursu: 4-4,99 dilim arası 500 Tl                                   

 

4- Okulunuzda merkezi yerleştirme sonucu kayıt yaptıran öğrencilerin kontenjanları ve yerleşen öğrencilerin yüzdelik dilimi nasıldır?

2023 -2024 Eğitim Öğretim Yılında 2 sınıf açılmış, 43 öğrenci okulumuza kayıt yaptırmış olup, yüzdelik dilimleri %1 ile % 9 arasındadır.

 

5- Okulunuzda hazırlık eğitimi veriliyor mu?

Okulumuz hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl süre ile eğitim veren bir okuldur.

 

6- Hazırlık sınıfı bulunmayan bir lisede okuyan bir öğrenci bizden bir sene önde mi olacak? Hazırlık sınıfı okumanın bize katkısı ne olur?

Ülkemizde, rağbet gören bir çok üniversitenin hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Yani İngilizce bilmek bölüme geçmenin ön koşulu gibi görülmektedir. Lisede alınan hazırlık sayesinde öğrencilerimiz üniversitede hazırlık sınavını rahatlıkla geçip bölüm okumaya başlamaktadırlar. Bir sene fazladan okumak hem zaman hem maddi anlamda öğrenciler için büyük bir sorun teşkil etmektedir.

LGS sonrası hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerimiz direkt yoğun bir 9. sınıf müfredatı yerine nispeten daha az yoğunluklu bir ders yükü ile karşılaşmaktadırlar. Bu sebeplerden ötürü hazırlık sınıfı öğrencilerimiz için bir kayıp değil aksine bir kazançtır.

 

7- Hazırlık sınıflarında kaç saat yabancı dil eğitim veriliyor?

20 saat İngilizce, 7 saat Arapça dersi vardır.


8- Hazırlık sınıflarında sadece yabancı dil eğitimi mi veriliyor?

Hayır. Hazırlık sınıflarında İngilizce ve Arapça derslerinin yanında 3 saat Matematik, 3 saat Türk Dili ve Edebiyatı, 2 saat Beden Eğitimi, 4 saat Kuranı Kerim ve 1 saat Rehberlik Dersi verilmektedir.


9- Hazırlık sınıfı okumak zorunda mıyım?

Eğitim öğretim yılı başlangıcında yapılan yeterlilik sınavına isteyen öğrenciler başvuru yaparlar. İngilizce ile Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden en az 70 ve üzerinde puan alan öğrenciler doğrudan 9. Sınıfa başlarlar.

 

10- Yeterlilik sınavından başarılı oldum yine de hazırlık okuyabilir miyim?

Bu durumun önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz yeterlilik sınavını geçse dahi isterlerse hazırlık okuyabilirler.


11- Hazırlık sınıfı çok mu zor?

Okulumuzda yoğun bir dil eğitimi verilmektedir. Derslerini düzenli bir şekilde takip eden, konuları tekrar eden, görev ve sorumluluklarını yerine getiren bir öğrencinin hazırlık sınıfından başarısız olması mümkün değildir.

 

12- Hiç İngilizce ve Arapça bilmiyorum. Hazırlık eğitiminde zorlanır mıyım?

Öğrencilerimizin hazırlık eğitimleri İngilizce dersinde A1 başlangıç seviyesinden başlar. Hazırlık sınıfı sonunda ise A2 seviyesinde yeterlilik kazanmış olurlar. Okulumuzdan mezun olan bir öğrenci C2 seviyesinde İngilizce yeterliliğe sahip olur.

 Öğrencilerimiz Arapça dersinde ise hazırlık sınıfında A1 başlangıç seviyesinden başlarlar, 12. sınıf sonunda A2 seviyesinde yeterliliğe sahip olurlar. A2 seviyesinde bir öğrenci basit ifadeler ile iletişim kurabilir, kelime ve gramer bilgisi ilerlemiş olduğundan kendini rahat bir şekilde ifade edebilir ve çevresindeki konuşmaları rahat bir şekilde anlayabilir.

 

13- Hazırlık sınıfında nasıl bir İngilizce eğitimi veriliyor?

Öğrencilerimize dört beceri ağırlıklı (okuma, yazma, dinleme, konuşma) bir dil eğitimi verilmektedir. Verilen bu eğitimle öğrencilerimiz günlük hayatta kendilerini çok rahat bir şekilde ifade edebilirler.

 

14- Hazırlık sınıfındaki dönem sonu ortalamam diploma notumu etkileyecek mi?

Hayır. Diploma notu 9., 10., 11. ve 12. Sınıfların dönem sonu puanı ile oluşur.

 

 15- Hazırlık sınıfından bir üst sınıfa nasıl geçerim?

Dönem sonunda hazırlık sınıfı baraj dersleri olan İngilizce ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden 1. ve 2. dönem ortalamasının en az 50 olması gerekmektedir.

 

16- Dönem sonunda İngilizce ya da Türk Dili Edebiyatı derslerimden 50 puanı alamadım. Ne olacak?

İngilizce ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden 50 puan alamayan öğrenciler sınıf tekrarı yapmak durumundadır. Bu öğrenciler eylül ayında okulların açıldığı ilk hafta yapılan yeterlilik sınavına katılabilirler. Bu sınavdan 70 ve üzerinde alan öğrenciler başarılı olur ve bir üst sınıfa geçerler. Başarılı olamayanlar ise hazırlık sınıfı tekrar okuyabilirler ya da başka bir okulun 9.sınıfına geçiş yapabilirler.

 

17- Okula yerleşme puanına sahibim. Kayseri’nin  farklı bir ilçesinde ya da şehir dışında oturuyorum. Evim okula çok uzak. Yine de okulunuza gelmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Okulumuz pansiyonlu bir okuldur. Hazırlık öğrencilerinin ya da nakil ile gelen öğrencilerin okul kaydı tamamlandıktan sonra pansiyona yerleşme işlemleri için gerekli evraklarla birlikte ayrıca başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Gerekli evraklar için okulumuzdan bilgi alabilirsiniz.

 

18- Pansiyona yerleştirmeler ne şekilde olmaktadır?

Pansiyona başvuran öğrencilerin pansiyon kabul komisyonu tarafından evrakları incelendikten sonra yerleştirmeler paralı-parasız yatılılık kontenjanına göre uzaktan yakına ilkesine göre yapılmaktadır. Aynı ilçede ikamet eden öğrenciler arasında sınav puanı esas alınmaktadır. Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra pansiyon kabul komisyonu tarafından okulumuz sitesinde öğrencilerin ikamet ettikleri ilçeler ve yerleştirme puanları sıralanarak yerleşmeye hak kazananlar duyurulur.

 

19- Pansiyonda ücretsiz kalabilir miyim?

Pansiyonda paralı ve parasız yatılılık olmak üzere iki tür yatılılık bulunmaktadır. Pansiyon başvurusunda bulunurken ailenin gelir durumu sorgulanır. Ailenin gelir durumuna göre yatılılık türü belirlenmektedir.

 

20- Pansiyonda paralı yatılı ve parasız yatılı öğrenciler farklı odalarda mı kalıyor?

Pansiyonda paralı yatılı ve parasız yatılı öğrenciler aynı odalarda kalmakta ve aynı imkanlardan faydalanmaktadır.

 

21- Pansiyonda konaklayan öğrenciler hangi imkanlardan yararlanmaktadır?

Pansiyonda kalan öğrenciler konaklama imkanının yanı sıra açık büfe kahvaltı, 4 çeşit öğle ve akşam yemeği imkanından yararlanırlar.


22- Pansiyonda öğrenciler kaç kişilik odalarda kalmaktadır?

Odalarımız yönetmelik gereği en az 3 kişilik olup 4 kişilik odalarımız da mevcuttur.

 

23- Pansiyonda işleyiş nasıldır?

Pansiyonda kalk saati ile birlikte öğrenciler okula hazırlanarak kahvaltıya geçerler. Kahvaltıdan sonra okul dersleri başlar. Öğle arasında öğle yemeği yenilir. Okul çıkış saati ile birlikte öğrenciler dinlenme ve serbest zamanın ardından akşam yemeği yerler. Akşam yemeğinden sonra Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile sanatsal ve sportif etkinlikler gerçekleştirilir. Akşam saatinde iki ders saati belletmen öğretmenler eşliğinde etüt yapılır. Yat saati ile birlikte gün sona erer.

 

24- Pansiyonda öğrenciler ile birlikte kalan görevliler var mı?

Okulumuzda erkek pansiyonu için 2 belletmen öğretmen görevlendirir. Belletmen öğretmenler yatılı öğrencilerin eğitim öğretim gözetimleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere pansiyonda bulunurlar.

 

25- Okulunuzda ne tür etkinlikler düzenlenir?

Okulumuzda isteyen öğrenciler akademik başarılarını arttırmak için destekleme ve yetiştirme kurslarına katılabilir. Akademik gelişim düzeylerini ölçmek için düzenlenen sınavlarda kendilerini ne kadar ilerlettiklerini görürler. Periyodik yapılan gözlem denemeleriyle öğrencilerin kat etikleri mesafe ölçülür ve öğrenme yanlışları düzeltilmeye çalışılır.

Yabancı dil eğitiminde çeşitli etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır. İngilizce dil atölyeleri, haftalık İngilizce sunum günü, yabancı öğretmenlerden İngilizce konuşma dersleri, büyük şirketlere yapılan dış ticaret gezileri, tiyatro dersi, hazırlık sınıfı bulunan diğer okullarla yapılan münazara etkinlikleri, öğrenci koçluk sistemi, veli bilgilendirme, sportif ve sanatsal faaliyetler ve daha nice programlar…

Düzenlenen gezilerle sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimiz kendilerini geliştirirler.

E-Twinning, TÜBİTAK, TeknoFest vb. projeler ile öğrencilerimiz iletişim kurmak, işbirliği yapmak, farklı projeler üretmek, geliştirmek, paylaşmak vb. alanlarda katılımcı okullarla da işbirliği yaparak temel yaşam becerileri kazanırlar.

 

Okulumuz hakkında merak ettiğiniz sorularınız için okulumuzu arayabilir veya direkt okulumuza gelip bilgi alabilirsiniz. 

 

İletişim: 05054844726 (Nuri YAĞAN, Mdr. Yardımcısı)

Mail:     Tıklayınız.